Social

#sistem imunitar scazut #doza a treia #covid #ema #recomandari #vaccin

EMA recomanda a teria doza de vaccin Pfizer sau Moderna, la 28 de zile dupa a doua!

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a anuntat ca recomanda a treia doza de vaccin Pfizer sau Moderna, la 28 de zile dupa a doua doza, pentru persoanele cu sistem imunitar slabit.

 

In urma cercetarilor EMA a ajuns la concluzia ca o doza suplimentara de vaccinuri COVID-19 Comirnaty (BioNTech / Pfizer) si Spikevax (Moderna) poate fi administrata persoanelor cu sistem imunitar grav slabit, la cel putin 28 de zile de la a doua doza.

Recomandarea vine dupa ce mai multe studii au aratat ca o doza a unuia dintre aceste vaccinuri a crescut capacitatea organismului de a produce anticorpi impotriva Covid-19 in cazul pacientilor cu transplant de organe, care au un sistem imunitar slabit. 

Este vorba despre pacientii cu un sistem imunitar foarte slabit ca urmare a transplantului de organe si a altor boli de care sufera. O doza suplimentara poate ajuta organismul sa produca o cantitate mai mare de anticorpi. 

EMA va continua sa monitorizeze orice date care apar asupra eficientei sale.

Este important sa se faca distinctia intre doza suplimentara pentru persoanele cu sistem imunitar slabit si dozele de rapel pentru persoanele cu sistem imunitar normal, noteaza reprezentantii EMA, intr-un comunicat, citat de dcmedial.ro. 

Pentru cei din urma, cu un sistem imunitar normal, studiile au aratat o crestere a nivelurilor de anticorpi atunci cand se administreaza o doza de rapel la aproximativ 6 luni dupa efectuarea celei de-a doua doze, in cazul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 18-55 ani.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea