Social

#elvetia libera circulatie #elvetia romani bulgari

Elvetienii, favorabili liberei circulatii cu UE

Elvetienii sunt mai degraba favorabili prelungirii si extinderii la romani si bulgari a acordurilor de libera circulatie cu Uniunea Europeana, potrivit unui sondaj publicat sambata in presa elvetiana.

Potrivit primului dintre cele doua sondaje prevazute in legatura cu acest referendum , 49% dintre locuitorii Confederatiei elvetiene sunt favorabili prelungirii acordurilor cu UE in vigoare din 2002 si extinderii lor la noile sale state membre, Bulgaria si Romania, relateaza AFP.

In acelasi timp, 40% se opun, iar 11% sunt inca indecisi. Sondajul, realizat pe un esantion de 1.201 de persoane intre 22 decembrie si 4 ianuarie, arata ca partea romanda a Elvetiei este, ca de obicei, favorabila acordurilor (61%), in timp ce cea italiana, eurosceptica, este impotriva (66%). In partea germanica, "da" este sustinut de 47%, fata de 44% impotriva.

Referendumul are un caracter crucial pentru relatiile dintre Elvetia , independenta, si UE. In cazul unui "nu" la referendum, Bruxelles-ul a amenintat ca ar putea pune sub semnul intrebarii majoritatea acordurilor sale de cooperare cu Elvetia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea