Social

Elixirul care iti merge la inima

Vinul rosu poate fi aliment si medicament in acelasi timp. Cu o conditie insa: sa fie baut cu moderatie. S-a demonstrat ca, in tarile consumatoare de vin rosu, incidenta bolilor cardiovasculare este mai redusa decat in alte tari. Vinul activeaza circulatia sangvina la nivel capilar si coronarian. Efectele benefice ale acestui elixir se datoreaza antioxidantilor, in special resveratrolului – o substanta descoperita in pielita boabelor de strugure. Resveratrolul scade nivelul lipidelor in sange si previne afectiunile cardiovasculare. De asemenea, aceasta substanta reduce posibilitatea aparitiei mutatiilor genetice ca urmare a actiunii radicalilor liberi si scade rezistenta celulelor tumorale. Cantitatea de resveratrol este mai mare in vinul rosu decat cel alb, deoarece mustul fermenteaza mai mult timp impreuna cu pielita si coditele boabelor de strugure. "Pe langa resveratrol, unele flavonoide din vinul rosu scad colesterolul cu densitate joasa, asa-numitul colesterol rau, periculos pentru sanatate. Scaderea colesterolului in sange inseamna reducerea placilor de aterom de pe vase si a riscului de boli cardiovasculare ", precizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi , directorul Institutului de Cercetari Alimentare. (continuarea in Jurnalul National )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea