Social

#bac #elevi #2008

Eliminati si accidentati in ultima zi a Bac-ului

Final de bacalaureat cu noi incidente. Noua elevi din Capitala au fost eliminati ieri din examen pentru ca au fost prinsi copiind iar trei elevi din Pitesti au suferit accidente in timpul probei de sport, ultima proba a Bac-ului desfasurata ieri la liceele din toata tara. Tot ieri Ministerul Educatiei a anuntat ca va analiza sesizarile cu privire la modul in care s-a desfasurat examenul din acest an.

Dupa incheierea ultimei probe a Bac-ului 2008 au fost anuntate ultimele evenimente desfasurate in ultima zi in timpul probei. Astel noua elevi de la liceele bucurestene au fost eliminati din examen dupa ce au fost prinsi copiind la proba scrisa pentru una dintre disciplinele din afara specializarii.

Un alt eveniment neplacut a avut loc la licee din Pitesti, acolo unde trei tineri s-au accidentat in timp ce sustineau proba practica la educatie fizica . Ei au suferit diferite traumatisme , majoritatea la coloana, fiind transportati la spital. Medicii de la Serviciul de Ambulanta Arges au spus ca este pentru prima data in judet cand elevii care dau proba la sport se ranesc atat de grav, in anii anteriori fiind inregistrate doar cazuri de lesin din cauza caldurii si a emotiilor.

Tot ieri Ministerul Educatiei a anuntat ca va analiza toate sesizarile legate de desfasurarea bacalaureatului din acest an, dupa ce profesorul Gheorghe Radulescu, fost membru al comisiei bucurestene de corectare a lucrarilor la bacalaureat, a acuzat conducerea Ministerului Educatiei si presedintii comisiilor de examen ca au indemnat elevii sa copieze, prin modul de organizare si desfasurare a probelor. Pozitia oficiala a fost insa ca din punctul de vedere al ministerului toate procedurile pe care le-a implicat acest examen au fost respectate conform legii.

Rezultatele examenului de bacalaureat vor fi anuntate pe 5 iulie. Eventualele contestatii se depun tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care iau in calcul si contestatiile, vor fi afisate pe 9 iulie.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea