Social

#turism #reconditionare #elicopter #nicolae ceausescu

Elicopterul lui Nicolae Ceausescu a fost reconditionat si urmeaza sa fie dat in folosinta

Elicopterul de tip MI 8, construit in anul 1989 pentru transportul lui Nicolae Ceausescu, a fost adus in tara intr-o stare foarte buna de functionare si urmeaza sa fie dat in folosinta.

Aparatul de zbor a fost modernizat si reparat in Sankt Petersburg (Rusia), la una dintre uzinele din aceasta regiune.

Cu toate ca reparatiile pentru elicopter au costat doua milioane de euro, specialistii sustin ca achizitionarea unuia nou ar fi presupus o cheltuiala de 20 de milioane de euro, o investitie enorma si nejustificata.

Comandor Neculai Chirita, comandantul de la Unitatea Speciala de Aviatie Bucuresti care a adus elicopterul din Sankt Petersburg, a subliniat faptul ca elicopterul functioneaza impecabil. Cu toate ca pilotul s-a confruntat cu o serie de conditii meteo nefavorabile, acesta a ajuns in aeroportul Baneasa dupa cinci zile de zbor.

Elicopterul, alaturi de alte trei aparate similare, va fi utilizat de catre Inspectoratului General de Aviatie din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea