Social

#elicoptere #romania #darfur #conflict

Elicopterele romanesti, solicitate la Darfur

Un raport sustinut de 36 de organizatii umanitare si pentru drepturile omului cere mai multor state, printre care si Romania, sa furnizeze elicoptere fortelor de mentinere a pacii din Darfur.

Potrivit documentului, redactat de Thomas Withi-ngton (un specialist in apararea si aviatia militara), tari precum India, Ucraina, Cehia, Italia, Romania si Spania nu se implica indeajuns in furnizarea flotei aeriene de care are nevoie MINAUD, forta ONU de mentinere a pacii prezenta la fata locului.

"Multe dintre aceste elicoptere se prafuiesc in hangare sau participa la spectacole aeriene cand ar putea salva vieti in Darfur", se arata in raportul intitulat "Tradarea MINAUD de catre comunitatea internationala ".

"NATO si principalele tari ce contribuie la flota ONU au aproape 140 de aparate care ar putea fi puse la dispozitia trupelor de mentinere a pacii", se mai arata in document.

18 elicoptere pentru protectia civililor


Conflictul din Darfur, unde din 2003 se confrunta fortele guvernamentale sustinute de militiile arabe cu miscarile rebele din Sudan, s-a soldat pana in prezent cu peste 300.000 de morti.

MINAUD, care ar trebui sa ajunga la 26.000 de oameni, nu are acum decat o treime din aceste efective.

Subechipate, trupele de mentinere a pacii au fost vizate in repetate randuri de atacuri sangeroase . MINAUD sustine ca are nevoie de minimum 18 elicoptere pentru a asigura protectia civililor. 

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea