Social

#telecabina Balea Lac #telecabina defecta #turisti salvati # turisti blocati #balea lac

SMURD in alerta! 70 de turisti, blocati la Balea Lac!

UPDATE Primii 17 turisti, majoritatea copii, dintre cei peste 70 ramasi blocati la Balea Lac, dupa ce s-a defectat telecabina, au fost coborati in siguranta, cu elicoperul, in zona localitatii Cartisoara, unde a fost montat un cort incalzit, pentru preluarea lor.

 

70 de turisti, printre care si 45 liceeni din Craiova si din Portugalia, care au ramas blocati ieri, in jurul pranzului, la Balea Lac dupa ce telecabina s-a defectat, vor fi ajutati sa coboare de pe munte cu ajutorul elicopterelor.

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat a anuntat in aceasta dimineata ca doua elicoptere vor fi trimise la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Fagaras sa evacueze turistii ramasi la munte prelungit, fara voia lor.

“Acum s-a luat decizia, da, se vor trimite pentru ca nu se va putea repara cabina in cursul zilei de astazi si nu stim daca maine se va repara. Alta solutie nu este. Sunt mai multi turisti dintre care un numar de copii si nu sunt echipati ca sa fie coborati in mers sau prin alte tehnici. Nu avem cum sa ii coboram decat cu elicopterele. Doua elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie”, a precizat miercuri Raed Arafat.

“Telecabina nu mai poate cobori in seara aceasta (n.r.- marti). Le-am asigurat gratis cazarea si masa celor 70 de turisti aflati sus, la Balea Lac. Nimeni nu s-a aflat in telecabina, cand aceasta s-a blocat”, a explicat ieri Lidia Badila, purtatoarea de cuvant a societatii care administreaza telecabina, singurul mijloc de transport in aceasta perioada, care face legatura pe cablu, pe o distanta de 3.700 de metri, intre Balea Cascada si Balea Lac, in conditiile in care Transfagarasanul este inchis din cauza zapezii foarte mari si a riscului de avalanse.

La Balea Lac zapada masoara aproape un metru, iar meteorologii anunta temperaturi minime care, in timpul noptii, pot cobori pana la minus 22 de grade Celsius, iar maximele zilei nu vor urca mai mult de minus 11 grade Celsius.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea