Social

Elevii si profesorii de la scoala 145 din Capitala au adoptat un caine

"Pluto, ce faci baiatu'? Stai acolo cuminte. El e un catel cuminte, are grija de copii. Ne-am pomenit cu Pluto in curtea scolii. Am vrut sa mai aducem unul mic pe langa el, dar ni l-au furat...", spune Viorel Dobrescu, directorul scolii 145 din Capitala.
Cum isi aude numele, tust de pe covorasul din biroul directorului. Pluto incepe sa se gudure, isi infoaie coama roscovana, sare in doua labe, matura cu coada coridorul scolii. De noua ani, casa cainelui Pluto este chiar scoala 145. In timpul zilei, patrupedul, care are aproape 10 ani si e grasun nevoie mare, doarme in biroul directorului, noaptea, patruleaza cu paznicul prin toata scoala. "E prietenul nostru. Il tesalam, il pieptanam, ii dam sa manance din laptele si cornul nostru, aducem de acasa fel si fel de oase pentru Pluto, supita, ciorbita...", spune un elev. O data pe saptamana , directorul se duce in Obor si ii cumpara cainelui 4, chiar 5 kilograme de organe, ficat, bojoc si beregati, mai putin oase, caci nu prea le mai poate roade. Rada, femeia de serviciu, le fierbe acasa cu orez si morcovi si ii aduce gustarea gata pregatita. "Pluto are propriul lui doctor - zice directorul. De cate ori a fost racit a venit doamna doctor. I-a facut injectii, il deparaziteaza o data la sase luni, ii taie unghiile, are toate vaccinurile facute. E la zi cu tot ce trebuie. O zgaiba daca are, il duc imediat la doctor. Toti copiii, toti invatatorii si profesorii il ingrijesc, tocmai de aceea nu i-a muscat niciodata". Pluto are multe aventuri la activ si vreo 4-5 randuri de urmasi. Intr-o zi, un copil a venit cu pitbullul la scoala sa-l puna sa se bata cu Pluto. "L-a razbit - spune directorul. Il pusese jos, dar am sarit eu cu o caldare de apa si i-am despartit". Pe Pluto il stie toata lumea, e mereu pieptanat si cu pedichiura de invidiat, e mascota scolii. "Are craticioara lui, cu apa si mancarica. Cand are nevoie afara, incepe sa se plimbe pe langa usa, da cu labuta, ca sa ne prindem. De multe ori, copiii isi lasa bucatica de corn ca sa i-o dea lui Pluto. Cand vin la scoala, imi recunoaste motorul masinii si imi iese in intampinare ...", spune profesorul Viorel Dobrescu.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea