Social

#elevi #bursa #scoala profesionala #bursa scolara

Elevii scolilor profesionale vor primi burse de 200 de lei

Elevii care urmeaza cursurile scolilor profesionale vor primi o bursa de 200 de lei, incepand cu anul scolar 2012 - 2013, potrivit unei hotarari aprobate recent de Executiv.

Bursa se acorda pe durata cursurilor scolare, a pregatirii practice, precum si in timpul pregatirii si sustinerii examenului de certificare a calificarii profesionale. In acest an, fondurile pentru acordarea acestor burse vor fi alocate din bugetul Ministerului Educatiei.

Potrivit hotararii de Guvern, bursa profesionala nu se va acorda timp de o luna, daca elevul are mai mult de 10 absente nemotivate in luna anterioara.

De asemenea, se sisteaza acordarea bursei timp de trei luni, daca elevul a avut abateri disciplinare grave, care duc la scaderea notei la purtare sub 7 sau daca acesta are mai mult de 20 de absente nemotivate din totalul orelor de studiu sau cel putin 20% din totalul orelor la o disciplina, cumulate intr-un an scolar.

Bursa nu se va acorda pentru o perioada de sase luni, daca elevul are cel putin 40 de absente nemotivate din totalul orelor sau cel putin 30% din totalul orelor la o disciplina, cumulate intr-un an scolar.

De asemenea, bursa se suspenda in cazul elevilor repetenti, in anii de studiu pe care ii repeta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea