Social

Elevii romani, slabi la romana

Elevii de a saptea si a opta, mai buni la istorie si geografie decat la romana. Aseara, Ministerul Educatiei a dat publicitatii rezultatele la teza cu subiect unic conform carora aproximativ 70 la suta dintre elevii de clasele a VII-a si a VIII-a au obtinut note de trecere la teza cu subiect unic de limba si literatura romana din semestrul al II-lea. Noua elevi au fost prinsi copiind, fiind eliminati din examen si primind nota 1. 

Datele arata ca daca la teza la istorie, respectiv geografie, desfasurata pe 9 mai peste 95 la suta dintre elevii prezenti au reusit sa ia nota peste 5, la romana doar 71,28 la suta dintre elevi au luat note de trecerew, in vreme ce, la clasa a VIII-a, procentul celor care au promovat examenul este mai mic, respectiv de 69,10 la suta. 

Cei mai bine pregatiti elevi, atat la clasa a opta, cat si la a saptea, au fost cei din Mehedinti, Olt si Gorj, unde peste 70 la suta dintre candidati au promovat, in timp ce rata de promovabilitate din Harghita a fost cea mai mica, de doar 50 la suta.

Mic a fost si numarul de note maxime luate la aceasta disciplina. La nivelul intregii tari, 2 la suta dintre elevii claselor a VII-a si 3 la suta dintre cei ai claselor a VIII-a au obtinut nota maxima, cele mai multe note de 10 fiind obtinute in Bucuresti.

Spre deosebire de tezele la romana, la cele la istorie, respectiv geografie, peste 4100 de elevi din Capitala au luat 10 la aceasta teza, acesta fiind cel mai mare numar de elevi cu note de 10 din tara, in timp ce procentual, respectiv numarul de note raportat la numarul de elevi, cea mai buna situatie a fost inregistrata in judetul Gorj , acolo unde 33,55% dintre elevi au luat nota maxima.

Rezultatele nu cuprind si notele de dupa rezolvarea contestatiilor. Acestea pot fi depuse in cursul zilei de joi. 

Conform metodologiei aprobate de ministerul Educatiei, in acest an, elevii vor fi admisi la liceu fara examen, tinandu-se cont de media generala a notelor obtinute la tezele cu subiect unic, care are o pondere de 50 la suta din nota finala, si de media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are tot o pondere de 50 la suta din nota finala. 

Exceptie fac liceele sau clasele unde se sustin si probe de verificare a cunostintelor de limba moderna/ limba materna sau probe de aptitudini.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea