Social

Elevii romani au obtinut 74 de medalii la olimpiadele scolare internationale

74 de medalii : 25 de aur, 27 de argint, 22 de bronz, acestea sunt rezultatele elevilor romani la olimpiadele scolare internationale din anul 2005. Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti a avut cele mai bune rezultate si cei mai multi olimpici, 9 si 13 medalii. Dintre acestia, 5 elevi au luat aurul, 6 au obtinut medalia de argint, iar 2 au luat bronzul. Tot in Capitala, la Liceul International de Informatica, elevii au venit cu 6 medalii, trei de aur, una de argint si doua de bronz. Colegiul National "I. C. Bratianu" din Pitesti se mandreste cu trei medalii, una de aur, una de argint si cealalta de bronz, la olimpiada internationala de fizica. La Colegiul National "Dr. I. Mesota" din Brasov si la Colegiul National "Emanuil Gojdu" din Oradea cate un elev a obtinut 3 medalii la concursurile scolare internationale. Dragos Michnea, elev la C.N, ,Gheorghe Sincai" din Baia Mare, si Adrian Zahariuc, de la C.N. ,Ferdinand I" din Bacau, sunt olimpicii care au obtinut cate doua medalii de aur, una la Olimpiada Internationala de Matematica, iar cealalta la Balcaniada pentru Seniori .
Romanii, cei mai buni dintre europeni
De-a lungul anilor, cele mai multe medalii la olimpiadele internationale au fost cucerite de asiatici. Anul acesta, chinezii au fost cei care au luat aurul la olimpiadele de matematica, fizica si informatica. La chimie , Coreea de Sud a fost tara careia i-au revenit cele 4 medalii de aur. La fizica, Romania a devansat cu mult Statele Unite, Canada, Italia, Franta , Anglia, olimpicii nostri fiind, astfel, "cei mai buni dintre europeni". La olimpiada de matematica, Romania a avut 4 medalii de aur, una de argint si una de bronz, iar la olimpiada de chimie, o medalie de argint si una de bronz.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea