Social

#teme #scoala #copii

Elevii renunta la copilarie din cauza programului scolar supraincarcat

Orele de curs si temele pentru acasa ii aduc pe unii elevi in situatia de a munci mai mult decat parintii lor, renuntand la copilarie.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu , recunoaste supraincarcare micutilor, care ajung deseori la psiholog, din cauza programului prea incarcat.

"Schimbarea programei scolare este prioritatea numarul unu in mandatul meu. Dupa un studiu fundamentat care va fi gata in martie, vom elabora un nou curriculum care sper ca va fi implementat din anul scolar 2011-2012", a declarat ministrul.

Psihologii avertizeaza ca multi copii nu mai pot tine pasul cu cerintele profesorilor si cu pregatirea pentru concursuri si olimpiade, unii ajungand chiar sa munceasca 14 ore pe zi.

"Pa­rintii au intrat in nevroza scolara, tolereaza presiunea sociala, iar copiii au de suferit. Parintele trebuie sa scape de fantasma copilului performer in favoarea realitatii unuia sanatos", explica psihologul Andreea Dumitrescu pentru Evenimentul Zilei.

"Daca la scoala ar trebui schim­bat ceva, acest ceva n-ar trebui sa fie neaparat numarul de ore pe care micutii il petrec la clase, ci volumul de teme pe care il au pentru acasa. Am avut recent un caz: un copil de zece ani care a ajuns la mine din cauza supra­aglomerarii. Era foarte obosit, nu mai dadea randament, iar parintii nu se mai puteau intelege cu el. Avea zilnic doar zece minute de timp liber", mai spune Dumitrescu.

Unii profesori cred ca copiii vor lucra atat cat simt ca pot, insa parintii acuza organizarea materiei si manualele

"Copii lucreaza de cele mai multe ori atata cat le cer profesorii. Fetita mea este in clasa a VIII-a. Incepe programul zilnic la ora 6.30 si termina pe la 22.30. Ce-i drept, face sport de performanta, dar ma sperie faptul ca munceste mai mult decat mine. Este foarte multa materie, manualele sunt foarte stufoase, iar dascalii le dau foarte multe teme pentru acasa . Parca, atunci cand eram eu la scoala, materia era organizata mai bine", a povestit Iuliana Nicola pentru Evenimentul Zilei.

 

Citeste si

Un copil din zece merge la psiholog. Afla de ce

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea