Social

#elevi #vacanta #primavara

Elevii intra in vacanta

Cei aproximativ 2.700.000 de elevi din invatamantul primar, gimnazial si liceal, precum si aproape 600.000 de copii de gradinita vor intra de vineri, pentru o saptamana, in vacanta intersemestriala.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) pentru invatamantul preuniversitar, primul semestrul al anului scolar 2008-2009 se va incheia vineri, 30 ianuarie, iar semestrul al doilea va incepe luni, 9 februarie, si se va incheia vineri, 12 iunie.

De sambata, 11 aprilie, si pana luni, 20 aprilie, elevii vor fi in vacanta de primavara . Vacanta de vara va incepe sambata, 13 iunie, si se va termina duminica, 13 septembrie.

Prin derogare de la prevederile acestui ordin, au fost stabilite urmatoarele exceptii: pentru clasele a IX-a si a X-a de la scolile de arte si meserii, pentru clasa a XII-a de liceu - filiera tehnologica, ruta directa de calificare si pentru clasa a XII-a de liceu - filiera tehnologica, ruta directa de calificare si pentru clasa a XIII-a de liceu - filiera tehnologica, ruta progresiva de calificare, durata cursurilor este de 36 de saptamani (177 de zile lucratoare ).

A 36-a saptamana prevazuta de planul cadru va fi alocata instruirii practice pentru dobandirea experientei in conditii reale de munca. Orele prevazute pentru aceasta saptamana vor fi planificate de fiecare unitate de invatamant in parte, in functie de prevederile contractului/conventiei de colaborare cu partenerii sociali.

Pentru clasa a XI-a - anul de completare, pentru clasa a XI-a de liceu - filiera tehnologica, ruta directa de calificare si pentru clasa a XII-a de liceu - filiera tehnologica, ruta progresiva de calificare, durata cursurilor este de 37 de saptamani, totalizand 182 de zile. Ultimele doua saptamani de cursuri pentru aceste clase, 15-26 iunie 2009, sunt saptamani de practica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea