Social

#strainatate #elevi #studii #studii superioare

Elevii din clasa a VIII-a isi doresc sa studieze in strainatate dupa liceu

Un sfert dintre elevii de clasa a VIII-a isi doresc sa-si continue studiile in strainatate, potrivit unui sondaj realizat de Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala.

6,85% dintre elevii care au participat la sondaj isi doresc ca, dupa terminarea liceului, sa-si deschida o afacere, 11,85% vor sa-si gaseasca un loc de munca pe masura studiilor lor, iar 13,70% vor sa-si continue studiile si totodata sa lucreze.

In ceea ce priveste tipul unitatii de invatamant pe care elevii isi doresc sa o urmeze dupa finalizarea gimnaziului, 70,1% dintre elevi au ales liceul teoretic, 9,62% liceul vocational, iar 8,33% liceul tehnologic.

Principalii factori necesari pentru a reusi in cariera sunt seriozitatea, increderea in sine, aptitudinile si disciplina.

Factorii care ii determina pe elevi sa obtina rezultate bune la invatatura sunt motivatia crescuta de a studia, dorinta de a-si multumi parintii, relatia cu profesorii si suportul emotional oferit de parinti.

Sondajul a fost realizat in acest an scolar pe un esantion de 540 de elevi din clasa a VIII-a din 36 unitati de invatamant din cele sase sectoare ale Capitalei. Scopul studiului este fundamentarea si proiectarea planului de scolarizare pentru anul scolar 2012 - 2013.


Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea