Social

#alegeri locale #elevi arad #pregatirea alegerilor locale #alegeri locale arad

Elevii din Arad, obligati sa lucreze la pregatirea alegerilor locale

Sute de elevi de la Colegiul Economic din Arad sunt obligati sa lucreze in aceste zile la pregatirea alegerilor locale, capsand buletinele de vot tiparite la o firma locala, sustine Claudiu Cristea, candidatul Fortei Civice la Primaria Arad.

"Ei sunt fortati de catre conducerile politice ale sistemului de educatie, atat cel local - controlat de PDL- cat si cel central - controlat de guvernarea USL-, sa lucreze de luni pana vineri la pregatirea buletinelor de vot. Incepand cu ora 7.00 si pana la pranz, in locul practicii obisnuite pe care acestia ar trebui sa o desfasoare in companiile aradene, liceenii sunt obligati sa munceasca in cadrul Editurii Guttenberg la impaturitul, capsatul si pregatitul buletinelor", potrivit unui comunicat.

Cristea sustine ca aveam de-a face cu "abuzuri" si "incalcari ale drepturilor umane".

Conducerile Prefecturii, Inspectoratului Scolar si Colegiului Economic au confirmat participarea elevilor la pregatirea buletinelor de vot.

Ramona Cretu, purtatorul de cuvant al Prefecturii Arad, sustine ca activitatea elevilor este legala: "Exista un contract pentru stagiul de practica perfect legal, dar s-a nimerit sa se deruleze si in perioada alegerilor. Printre altele, elevii capseaza buletinele de vot, dar sub supravegherea jandarmilor, conform procedurilor".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea