Social

Elevii de la Scoala Centrala ii cer ajutor lui Basescu

Peste o suta de elevi au continuat, ieri dimineata, protestul in fata Scolii Centrale din Capitala, nemultumiti de decizia Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti de a o demite pe directoarea Svetlana Bodnaras. Timp de aproape doua ore, elevii au scandat numele directoarei, in timp ce parintii lor se aflau in cancelarie alaturi de profesori. Elevii si parintii solicita medierea acestui caz de presedintele Traian Basescu.
Elevii Liceului " Victor Babes " din Capitala s-au alaturat colegilor de la Scoala Centrala . "Nu au nici o vina! Rusine, rusine sa va fie. Suntem cu voi, va vrem inapoi. Sa vina Bodnaras!", strigau elevii. Ei si-au facut pancarte pe care le-au lipit pe zidurile si pe usa scolii: ,Avem renume, avem valoare, directoarea-i cea mai tare. Faceti dreptate, o vrem inapoi. Nu suntem manipulati. Noi de-aicea nu plecam, nu plecam acasa, pana nu se-ntoarce Bodnarasa noastra". ,Directoarea nu are decat vina ca a avut nesansa de a crede in oameni. Este o femeie echilibrata si corecta, iar ISMB trebuia sa gaseasca un tap ispasitor . Nu s-a luat in evidenta faptul ca fata e un copil-problema. Trecutul fetei este elocvent", spune Valentin Oancea, profesor de chimie. Tatiana Diaconu, la clasa a III-a, spune ca ,nu vom renunta la proteste. Intram in greva foamei daca este nevoie. Decizia e ca pe vremea lui Ceausescu". ,Astazi o vom lua de la capat, n-au ce sa ne faca. Directoarea e sufletista, e de milioane. Pana nu o aduc inapoi au incurcat-o cu noi", striga Maria, eleva in clasa a XI-a. Alex Rosca si Vali Manus sunt doi fosti absolventi ai Scolii Centrale. Ei au fost ieri alaturi de elevii si profesorii acestei scoli. Elevii au cantat ieri Imnul National si au fluturat steagul Romaniei. Nu s-au potolit decat dupa aproape doua ore, cand Svetlana Bodnaras a iesit la geam si le-a cerut sa intre la ore. Au incetat protestul cu fruntea plecata si cu banderole albe la mana. Ieri, la Scoala Centrala nu ajunsese decizia potrivit careia directorul a fost destituit. ,Nu cunosc motivatiile sanctiunii, pentru ca mie, oficial, nu mi s-a adus la cunostinta nici o masura. Nu cred ca meritam sa fiu destituita. Am simtit incidentul ca pe un esec pedagogic", a declarat directoarea.

Inspectorul scolar general se incurca in minciuni
"Nu am vazut nimic, cand am plecat din scoala mi-am luat haina, directoarea nu era in cabinet. Colegii mi-au spus ca venise salvarea, dar nu am vazut nimic", a declarat, ieri, inspectorul scolar general al Capitalei, Gheorghe Alexe. El sustine ca nu i s-a parut nimic suspect cand, la 10.30, a iesit din Scoala Centrala, unde participase la un ,consiliu al inspectorilor". ,Eu nu am stiut despre acel eveniment. secretar de stat, Paloma Petrescu, m-a sunat sa ma intrebe daca stiu ceva despre o agresiune asupra unui profesor. Domnul Radu Vasile, inspector pentru managementul scolar de la sectorul 2, m-a sunat apoi si mi-a zis ca urma sa primeasca informatii despre o eleva injunghiata", a mai spus Alexe. Acesta minte cand spune ca directoarea nu era in cabinet. ,Era in cabinet cu politistii si dadea declaratii. ,Domnul Alexe nu i-a spus nimic", ne-au declarat surse din scoala. Inspectorul general ii sfatuieste pe elevii care o sustin pe directoare sa-si vada de orele lor. Ieri, inspectorul nu a putut sa spuna daca directoarea liceului a primit sau nu instiintarea despre demiterea sa din functie.

Scolile, la mana infractorilor
Dupa ce in martie jandarmii au fost scosi din misiunile de asigurare a ordinii in zona unitatilor scolare, rata infractionalitatii a crescut cu 80 la suta fata de anul trecut. Politistii comunitari si cei de proximitate isi paseaza responsabilitatea privind asigurarea securitatii in scoli si in preajma lor. Si personalul de paza angajat de scoli s-a redus drastic in ultima vreme. Pentru cele 746 de obiective scolare sunt angajati 1.092 de paznici. Acostarea elevilor si talharirea lor de catre persoane adulte, la iesirea de la ore, atat la pranz, cat mai ales seara, deposedarea de telefoane mobile prin violenta, amenintarea sau agresarea fizica si verbala a elevilor si cetatenilor sunt numai cateva dintre violentele la care sunt supusi elevii. Ieri s-a luat decizia ca Jandarmeria Romana sa revina, temporar, pentru a gestiona mentinerea ordinii publice in zona scolilor si parcurilor bucurestene identificate cu risc criminogen crescut.

Doi elevi injunghiati, unul batut de patru
Doi frati gemeni, elevi din comuna suceveana Siminicea, au ajuns la spital, unul dintre ei in stare grava, dupa ce au fost injunghiati cu un briceag de un coleg.
Totul s-a intamplat in plina zi, la numai 50 de metri de scoala in care invata. Un alt elev, de la Scoala 40 din Constanta a fost batut, ieri, de patru betivi care au patruns in scoala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea