Social

Elevii de clasa intii invata despre cerere si oferta

Inspectorii scolari promit ca nu vor incarca si mai mult programa elevilor.

Incepind cu urmatorul an scolar, in Timis si in alte trei judete din tara, la propunerea Ministerului Educatiei, se va desfasura un program-pilot de predare a unor notiuni de economie elevilor din clasa I.

Acest program este unul de educatie economica si se va aplica in maximum trei scoli primare din fiecare dintre cele patru judete . Nu va fi o disciplina propriu-zisa, ci se vor introduce citeva notiuni simple de economie, pe intelesul celor mici, spune Cornel Petroman, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Scolar Judetean Timis. Petroman a tinut sa asigure ca bobocii nu vor fi chinuiti cu notiuni complicate de micro sau macroeconomie .

In orice caz, educatia economica nu este un program care se va aplica la nivelul intregii tari si nici disciplina «Economie» nu va fi introdusa elevilor din prima clasa. Este vorba despre predarea si pregatirea elevilor din scoala primara, de o serie de abilitati practice in care se vor introduce notiuni economice precum capitalul, resursele umane sau financiare.

Noi vrem ca prin acest proiect sa-i obisnuim pe copii sa gestioneze cit mai bine resursele pe care le au la dispozitie, sa se obisnuiasca cu citeva notiuni fundamentale ale economiei de piata. Dar, in nici un caz, nu le vom preda Economie. Si asa programa scolara este supraincarcata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea