Social

#bacalaureat #diploma #competente #atestat

Elevii cu atestate de limbi straine si informatica nu mai dau probe de competente

Elevii de liceu care detin un certificat international de competente, de limbi straine sau informatice, pot sa nu mai sustina probele de testare a competentelor din cadrul examenului de bacalaureat. Respectivele examene le vor fi echivalate, pe baza copiei dupa diploma pe care vor s-o echivaleze.

Absolventii care au obtinut un certificat de tip Cambridge, IELTS sau TOEFL (pentru limba engleza), DALF, DELF, TCF si TEF (pentru franceza) sau alte certificate recunoscute (pentru limbile germana, italiana, spaniola sau portugheza) isi pot echivala aceste atestate de competente, care sa conteze in cadrul probei de testare a competentelor intr-o limba straina in noul tip de bacalaureat.

Nu acelasi lucru se poate spune despre tinerii minoritari care, potrivit Evenimentul Zilei, trebuie sa sustina proba de limba materna in cadrul Bac-ului.

Pe de alta parte, elevii care au un certificat de competente digitale de tipul ECDL (European Computer Driving Licence), start sau complet, pot sa nu mai sustina proba de examen in care li se testa capacitatea de a folosi computerul.

Pentru a-si putea echivala diplomele, absolventii trebuie sa depuna o cerere la secretariatul scolii unde vor sustine Bacul, in perioada 29 martie-5 aprilie, impreuna cu o copie legalizata a diplomei pe care isi doresc sa o echivaleze.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea