Social

Elevii claselor a noua si a zecea vor primi calculatoare de birou

Elevii claselor a noua si a zecea vor primi de la stat calculatoare , in loc de laptopuri, pentru ca un numar cat mai mare de tineri sa poata beneficia, astfel, de calculator si de acces la internet, a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu.

"Am facut o socoteala ca e mai important sa ii dam elevului acces la lumea tehnologiei informatiei si ceea ce conteaza e sa aiba un calculator care sa fie conectat la internet. E mai putin important daca este vorba despre laptop sau despre desktop (n.r. - calculator de birou)", a explicat Tariceanu.

Seful Executivului a mai spus ca, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei, 435.000 elevi din clasele a noua si a zecea vor primi calculator prin aceasta initiativa, care va fi derulata in baza unei ordonante de guvern aprobata marti.

Proiectul de lege OLPC (One Laptop for a Child - " Un laptop pentru fiecare copil "), depus de deputatul liberal Ioan Ghise si intocmit cu ajutorul catedrei de calculatoare a Universitatii Politehnice Bucuresti, prevede ca autoritatile sa achizitioneze cate un laptop pentru fiecare elev si cadru didactic din invatamantul preuniversitar.

Proiectul a starnit dezbateri in Camera Deputatilor. Desi deputatii apreciaza utila initiativa dotarii cu laptopuri, au sustinut ca proiectul lui Ghise este o mare pacaleala , pentru ca nu este vorba despre computere propriu-zise, ci de jucarii, iar elevii ar urma sa primeasca niste dispozitive rudimentare.

Proiectul, demarat in 2004, este o initiativa a Laboratorului de Media din cadrul Massachusetts Institute for Technology ( MIT ) si isi propune sa ofere tarilor in curs de dezvoltare posibilitatea de a achizitiona computere ieftine pentru tanara generatie. Laptopul este creat de o echipa de la MIT, coordonata de cercetatorul Nicholas Negroponte.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea