Social

Elevii celui mai bun liceu din Bucuresti invata in clase-congelator

Infofoliti, dotati cu manusi , fulare si caciuli de blana, cu pufoaicele pe ei si cu puloverele ridicate pana-n varful nasului, asa au stat, ieri, la ore, elevii celui mai bun liceu din Capitala: Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", unde invata zeci de olimpici .
Caloriferele erau sloi, profesorii dardaiau de frig in cancelarie , elevii misunau pe hol, care mai de care, sa se mai incalzeasca prin miscare. "In timpul noptii am avut o presiune scazuta la gaz, iar la ora 8 dimineata nu a mai fost deloc. Nici acum nu avem gaz, caloriferele sunt reci. Am scurtat orele la 20 de minute, cu pauza de 5 minute. Nu avem ce face, dat fiind ca temperatura in clase este de 9 grade. La parter e mai bine, dar, la etaj, e foarte frig. In conditiile acestea, noi facem si pregatirea pentru olimpiada", ne-a declarat directorul adjunct, Rodica Cherciu. "E neplacut, spune o profesoara. Parintii ne-au zis ca mai bine nu-i mai aduc pe copii la scoala, decat sa-i tina asa. Ii sfatuim sa stea in clase imbracati, asa cum stau si pe afara, cu manusi si caciuli". La clasa a X-a D, din 31 de elevi, majoritatea olimpici la matematica, informatica, fizica si chimie, ieri, nu erau decat jumatate. "Am venit, dar probabil am venit degeaba. Nu cred ca vom rezista pana la sfarsit. Nu a mai fost niciodata atat de frig. In timpul grevei profesorilor am pierdut foarte multa materie, acum, iar... Ce sa faci in 20 de minute?", zice Mircea. La Colegiul "Tudor Vianu", orele au inceput ieri la 7 si 15 minute si s-au terminat la 16.25. Astazi incep la 7.30, iar o ora va avea tot 20 de minute.
si in scolile din tara e dezastru
In unele zone nu au circulat mijloacele de transport, iar instalatiile de incalzire au inghetat din cauza gerului.
In judetul Prahova , la scoala cu clasele I-VIII Liliesti Baicoi, cursurile la clasele I-IV s-au scurtat cu o ora, iar in judetul Braila, 10% din numarul elevilor din mediul rural, de la clasele I-IV, nu s-au prezentat la cursuri. La scolile Filipeni si Marasti, din judetul Bacau, activitatea se desfasoara dupa un orar special, cu ore numai pentru cadrele didactice din localitate. si in judetul Mures, la scoala cu clasele I-IV din Ideciul de Sus, copiii au fost trimisi acasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea