Social

#elevi #note #sanctiuni #simulari #bacalaureat

Elevii care lipsesc de la simularile examenelor vor fi sanctionati

Elevilor care nu se vor prezenta la simularile pentru examenul din Bacalaureat risca sa li se scada nota la purtare, a anuntat Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. De asemenea, li se va scadea nota la purtare si celor care sunt indisciplinati in timpul testelor, precum si elevilor care incearca sa copieze.

Pe de alta parte, oficialii vor sa traga la raspundere si cadrele didactice, in cazul in care nu-si vor da interesul pentru a asigura prezenta liceenilor la simulari. Cu aceste masuri, Inspectoratul Scolar Bucuresti incearca sa combata absenteismul, a carui rata a crescut simtitor in ultimii ani.

Potrivit unei note publicate pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, simularea pentru Bacalaureat si evaluarea nationala la proba de limba de limba si literatura romana vor fi sustinute de elevii din Capitala in data de 30 ianuarie.

Ministerul Educatiei a hotarat ca fiecare inspectorat scolar isi poate stabili propriul calendar si propria metodologie in cazul acestor simulari, ele urmand sa fie organizate pana la sfarsitul lunii aprilie.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea