Social

Elevii care isi dau masca jos in clasa vor avea nota scazuta la purtare

Monica Anisie, ministrul Educatiei, a anuntat ca profesorii care refuza sa predea online pot fi concediati. De asemenea, elevii care isi dau masca jos in clasa sau in scoala li se va scadea nota la purtare.

"In primul si-n primul rand, fiecare profesor trebuie sa discute cu fiecare elev în parte. Este important ca noi, profesorii, sa le explicam copiilor ca viata noastra trebuie sa nu fie pusa în pericol. Este important ca noi toti, ca societate, sa întelegem ca respectarea masurilor de prevenire si combatere a îmbolnavirilor reprezinta o prioritate. Daca un copil nu respecta regulile, profesorul trebuie sa îi explice ca este important sa se gandeasca la pericolul pe care îl realizeaza fata de cei din jurul lui, avand în vedere faptul ca exista posibilitatea sa aiba virusul respectiv. Daca va uitati la noul regulament, sunt prevederi si pentru aceasta perioada. Noi am dat ordin de ministru cu un nou regulament de organizare si functionare a unitatilor de învatamant.

Nu exista acum, sa spunem, niste sanctiuni care sa vina în defavoarea elevului. In primul si în primul rand noi trebuie sa îi spunem elevului ca risca sa i se scada nota la purtare, asta este prima etapa, stim cu totii ca avand un comportament neadecvat în spatiul scolii, inclusiv din punctul acesta de vedere, nerespectand masurile, risca sa i se scada nota la purtare.”

In noul regulament, pe care îl puteti descarca mai jos, nu exista nicio prevedere noua legata de sanctionarea elevilor sau de obligatiile suplimentare ale acestora de a respecta masurile de distantare, ori purtarea mastii, fata de regulamentul aprobat în 2016", a spus ministrul.

Intrebata despre sanctionarea profesorilor care nu vor sa faca scoala online, Monica Anisie a anuntat ca exista prevazuta în lege posibilitatea desfacerii contractului de munca pentru un profesor care refuza sa prea online elevilor sai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea