Social

Elevii banateni au limbaj de cartier

Jumatate dintre elevii judetului Timis folosesc injurii atunci cind se adreseaza colegilor de clasa sau de scoala, iar profesorii nu au curajul sa se impuna, acceptind sa fie si ei umiliti. In afara de absenteismul nemotivat, scolarii practica furtul si chiar complicitatea la omor.

Elevii timiseni din mediul urban sint mult mai agresivi decit colegii lor de la sate, releva un studiu realizat in perioada septembrie-decembrie 2005, de catre Inspectoratul Scolar General al judetului Timis.

Principalele abateri de la regulamentul scolar pe care elevii de la oras le comit sint absentele nemotivate, violenta verbala si fizica asupra colegilor lor si distrugerile in unitatea de invatamint. Aproape jumatate dintre cei aproximativ 100.000 de elevi din judetul Timis folosesc un limbaj violent in relatia cu restul elevilor. Cu toate acestea, doar o parte insignifianta din totalul elevilor-problema a fost sanctionata. Insa scolarii practica si furtul, complicitatea la furt, instigarea la violenta, participarea si complicitatea la omor.

Psihologii sint de parere ca violenta elevilor este determinata si de lipsa de implicare a cadrelor didactice in educatia lor. Psihologul Ana Moga sustine ca profesorilor le este teama sa se impuna in fata tinerilor. Astfel, ei accepta cu usurinta situatiile in care sint luati peste picior de catre elevii-problema. Si parintii se numara printre cei vinovati pentru comportamentul agresiv al copiilor. Ei ii lasa nesupravegheati, mai ales ca exista tentatii mari, asa cum sint barurile, tigarile si drogurile.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea