Social

# examen bacalaureat #bacalaureat #promovare bacalaureat #modalitati de promovare

Elevii au gasit o modalitate inedita de a promova bacalaureatul

Circa 100 de elevi de clasa a XII-a din Vaslui s-au transferat in acest an de la profilul real la cel umanist, pentru a evita sa sustina examenul de bacalaureat la matematica, proba la care se iau in mod frecvent note sub 5.00.

In locul matematicii, ei sustin obligatoriu proba la istorie sau geografie.

"Cand aveam romana, istorie, ziceam ca-s usoare, era relaxare, cand veneau matematica, fizica sau chimia, era un chin. Am fost la matematica-informatica si acum sunt la filologie. M-am transferat. Am acumulat goluri si nu puteam sa evoluez si sa fac fata la matematica. Mai mult de 5.00 nu am avut, ma tineam pe linia de plutire si m-am gandit ca, daca vreau sa urmez o facultate, trebuie sa iau bac-ul. Degeaba stau la mate-info si nu fac nimic", a declarat o eleva de la Liceul Teoretic "Emil Racovita”" din Vaslui.

"Nu cred ca matematica a devenit o sperietoare. Cred ca tendinta de a obtine lucruri cat mai usor este trendul actual. Programele scolare sunt extrem de incarcate, la matematica-informatica sunt foarte dificile", a declarat la randul sau profesorul de matematica Gheorghe Panainte Cornescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea