Social

Elevii au de rezolvat subiectele 23, 80 si 52, la proba scrisa de miercuri a bacalaureatului

Absolventii claselor a XII-a, care sustin, miercuri, proba scrisa la una dintre disciplinele corespunzatoare specializarii, au de rezolvat subiectele cu numerele 23, 80 si 52, dintre variantele care au fost publicate si pe internet.

Elevii care au terminat licee teoretice au de ales intre 23 de discipline, iar cei care au terminat cursuri tehnologice au putut opta intre 146 de materii.

Liceenii si-au ales inca din martie probele la care sustin examenul. Astfel, absolventii claselor de filologie au putut opta intre o limba moderna studiata in liceu, alta decat cea sustinuta la proba orala, limba latina si literatura universala. Cei care au terminat un profil real sau stiinte ale naturii au avut de ales intre fizica, chimie, biologie si informatica, iar candidatii care au finalizat specializari in stiinte sociale vor sustine examenul la istorie, geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie.

Subiectele au fost afisate pe site-ul ministerului, www.subiecte2008.edu.ro, inca din 29 februarie. Au fost pregatite 300 de subiecte impartite in grupe de cate 100, dintre care, miercuri dimineata, au fost extrase trei, intr-o sedinta publica, la sediul Ministerului Educatiei. Ulterior, prin intermediul postului Radio Romania Actualitati , comisiile de examen au aflat care a fost subiectul ales.

Accesul elevilor in salile de examen s-a facut pe baza actului de identitate, cu cel mult 30 de minute inainte de inceperea probei. Candidatii nu au putut intra la examen cu niciun fel de materiale care i-ar putea ajuta la examen, fie ca acestea sunt scrise sau electronice.

Dupa ce au intrat in sala, elevii nu pot parasi centrul de examen decat dupa minimum o ora si jumatate de la inceputul examenului. Timpul destinat rezolvarii subiectelor este de trei ore.

Dupa acest examen, candidatii vor mai avea de sustinut, joi, ultima proba, tot la o disciplina la alegere, de data aceasta din afara specializarii. In cadrul acestei probe, liceenii au putut opta si pentru proba practica de educatie fizica .

Rezultatele examenului de bacalaureat vor fi anuntate pe 5 iulie.

Eventualele contestatii se depun tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care iau in calcul si contestatiile, vor fi afisate pe 9 iulie.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea