Social

Elevii aradeni au protestat imptriva subiectelor de Bac

Peste 200 de elevi din clasele terminale ale liceelor din Arad au protestat pe strazile orasului, nemultumiti de numarul prea mare de variante la subiectele de bacalaureat , precum si de programa scolara incarcata. Tinerii sustin ca, spre exemplu, subiectele la matematica au dificultatea celor de la olimpiada, iar rezolvarea lor ar dura cel putin 5 ore.

Mitingul de protest a fost organizat de Grupul de actiune "50 pentru BAC ", format din elevi de la mai multe licee aradene, care au afirmat ca actiunea se desfasoara "pe fondul problemelor din invatamantul romanesc, in special problema gradului de dificultate al variantelor de bacalaureat ".

Ei au solicitat ca extragerea subiectelor pentru examenul de bacalaureat din acest an sa fie facuta din primele 50 de variante iar banii de alocatie care nu au fost primiti pentru primele doua luni ale acestui an, care nu au fost primiti inca, sa fie acordati in intregime in aceasta luna.

De asemenea, elevii au cerut ca variantele de bacalaureat pentru elevii care acum sunt in clasa a XI-a sa apara la data de 1 ianuarie 2009. Elevii mai sunt nemultumiti si de conditiile pe care le ofera invatamantul romanesc si vor ca statul sa-i ajute, asa cum se intampla in tarile civilizate. In acelasi timp, ei cer ca la bacalaureat sa existe doar 50 de subiecte, iar gradul lor de dificultate sa fie mai redus.

Desi au spus ca sunt sprijiniti de cadrele didactice, elevii nu au avut alaturi de ei la protest nici un profesor. Seful Inspectoratului Scolar General Arad, Marius Gondor, a declarat ca elevii trebuie sa fie pregatiti si sa faca fata unui examen, care pana la urma este o nimica toata fata de ce ii asteapta la interviurile pentru un loc de munca, de exemplu.

Actiunea elevilor de la Arad este prima de acest gen organizata in tara, iar majoritatea participantilor la au purtat imbracaminte de culoare neagra.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea