Social

Eleva ucigasa pare a fi victima propriilor parinti

Nimeni si nimic nu o poate absolvi pe Irina, eminenta de la Liceul de arte plastice Nicolae Tonitza din Capitala, de povara care i-a incarcat sufletul si care, probabil, o va chinui vesnic dupa ce si-a casapit mama cu o barda si apoi a strangulat-o, chiar la priveghiul bunicii. Singura aparare pe care fata a incercat sa si-o construiasca este trecutul. Un trecut nu foarte indepartat care, spune tanara criminala, a marcat-o iremediabil. Uciderea mamei sale este, in opinia sa, razbunarea crunta a batailor pe care le-a incasat in copilarie de la parinti.

In jurul acestui caz care i-a socat pe toti se tese acum o poveste trista in care doua personaje si-au jucat dramatic rolurile principale: Irina si cea care in urma cu 17 ani i-a dat viata, Rada Gasparic Baroi. Apropiatii spun ca inca din frageda copilarie Irina, din Vaduri, Neamt, a fost pacienta unor spitale de neuropsihiatrie, rezultat al tratamentelor brutale la care ar fi fost supusa de parinti, ambii ingineri chimisti, specializati in tratamente naturiste . Timpul a trecut, iar talentul pentru desen, pentru frumos in general, a facut ca tanara, cunoscuta ca o fire linistita, sa devina eleva Liceului Nicolae Tonitza din Capitala, oras unde s-a mutat cu familia. Lucrurile nu s-au schimbat, insa. Profesorii liceului bucurestean spun ca viata fetei a continuat sa fie un calvar. Irina a venit de cateva ori batuta la scoala. Dirigintei i-a spus ca mama sa e responsabila, dar atat. Fire inchisa, chiar introvertita, Irina nu si-a deschis sufletul nimanui. Singurul in care a avut incredere a fost Tiberius, un coleg de la grupa de grafica. S-au mutat in garsoniera pe care parintii tanarului buzoian de 19 ani i-au cumparat-o. Si-au luat chiar si un caine pe care il plimbau impreuna. Au luat viata in serios. Daca pana la legatura cu Tiberius fata mai lipsea de la scoala, din acel moment viata tinerei a intrat pe un fagas normal. Gasise linistea pe care a cautat-o zadarnic inca din copilarie.

Fara un motiv aparent, baiatul a devenit, in ochii Radei Gasparic, o piedica in calea realizarii fiicei sale. Credea ca Tiberius o va impiedica sa devina un model de succes sau un varf in pictura. Poate si de aceea o mai batea. I-a sistat orice ajutor financiar , orice sustinere. Parintii lui Tiberius aproape ca au adoptat-o pe tanara. Cu toate acestea, nici mama nici fiica nu mi-au cerut ajutorul, ne-a declarat Ioana Muscalu, psiholog la Liceul Nicolae Tonitza. In ultimele trei saptamani, iar s-a intamplat ceva in viata Irinei. Fara sa anunte pe nimeni, nu a mai trecut pe la scoala. Ultima care a invoit-o a fost mama ei, care i-a anuntat pe profesori ca fetei ii murise bunica. A urmat tragedia. Fiica si-a rapus mama chiar la capataiul bunicii moarte de batranete. Asa, ca sa razbune copilaria chinuita...

(continuarea in Libertatea )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea