Social

#nasa #mana bionica #bombe #inventie #elev roman #telemedicina

Elev roman premiat de NASA pentru inventia mainii bionice

Constantin Voiniciuc, un elev in varsta de 18 ani, care a inventat mana bionica, i-a surprins pe specialistii NASA cu inovatia, acesta fiind ales castigatorul marelui premiu la concursul Tech School.

Elevul roman va fi recompensat pentru inventia sa cu suma de 7.000 de euro, bani pe care acesta vrea sa ii investeasca pentru a-si imbunatati inventia.

Mana bionica inventata de Constantin Voiniciuc poate imita perfect miscarile unei maini normale si poate fi folosita pentru operatiile ce necesita precizie maxima, in domeniul telemedicinei, dar si in dezamorsarea bombelor.

"Inca de cand eram mic stateam pe langa tatal meu, el mai repara prin casa diverse electrocasnice si imi placea sa stau in prezenta lui. Au urmat niste concursuri am obtinut rezultate surprinzator de bune si acestea m-au motivat , dupa care am ajuns la realizari mai mari", a declarat elevul roman.

Concursul de inventii Tech School a fost jurizat de specialisti NASA, cercetatori de la CERN si premianti ai concursurilor de robotica.

Sursa foto: www.stiintasitehnica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea