Social

#mita Elena Udrea # elena udrea arest #elena udrea

Elena Udrea, din nou in arest! A luat mita 5 milioane de dolari

Procurorii DNA o vor din nou pe Elena Udrea dupa gratii! Acestia au facut o noua solicitare adresata Camerei Deputatilor pentru incuviintarea urmaririi penale si a arestarii preventive in cazul deputatului Elena Udrea, care estesuspectata de luare de mita, spalare de bani, trafic de influenta si fals in acte.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, cere Camerei Deputatilor ridicarea imunitatii pentru urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a Elenei Udrea pentru noi fapte.

Elena Udrea, care a indeplinit, succesiv, in perioada decembrie 2008 - februarie 2012, functiile de ministru al Turismului, ministru interimar al Mediului si ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, este acuzata fr: luare de mita in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata, instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia, ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile in virtutea functiei, spalare de bani in forma continuata, fals in declaratii de avere in forma continuata (cu referire la declaratiile de avere din perioada 2009 - 2012).

Elena Udrea a declarat, la Digi24, ca acest nou dosar este bazat pe denunturile Anei Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii si fosta colaboratoare a Elenei Udrea.

Ea a adaugat ca noile dosare sunt rezultatul „diviziei Udrea” din DNA si a acuzat-o din nou pe sefa institutiei, Laura Codruta Kovesi, ca face tot posibilul sa-i deschida noi dosare.

„Este evident ca este o prioritate pentru anchetarea si arestarea Elenei Udrea, la DNA”, a mai spus ea.

De altfel, Elena Udrea spune ca s-a plans si la CSM de acest lucru.

„Nu ma mira, am facut o plangere la CSM tocmai pentru ca stiam din vara, oameni din DNA si SRI au venit si mi-au spus ca e ordin de la sefa DNA ca dna Moraru sa imi faca un nou dosar penal. E clar ca acolo exista o divizie Elena Udrea. Sunt o tinta a dnei Kovesi si a lui Coldea (adjunctul sefului SRI, n.r.), a spus Elena Udrea la Digi24.

„Au avut o miza sa ma acuze din nou pe mine si sa ma aresteze. Pentru asta orice declaratie, a oricui, a fost suficienta”, a adaugat ea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea