Social

#interventie #parlamentul european #eba #elena basescu

Elena Basescu a vorbit despre vizele pentru moldoveni in prima sa interventie in Parlamentul European

Elena Basescu a avut ieri prima sa interventie in Parlamentul European. In mini-discursul sau, mezina presedintelui a adoptat modelul lui Gigi Becali si a citit discursul de pe o foaie, in limba romana. Ea a vorbit despre eliminarea vizelor pentru persoanele din regiunea Balcanilor de Vest, dar a punctat si cateva lucruri despre importanta securitatii frontierelor si a dreptului la libera circulatie a cetatenilor moldoveni in Uniunea Europeana.

Discursul fiicei presedintelui a venit in timpul sesiunii plenare a Parlamentului European, dedicate subiectului unor noi reglementari privind vize pentru tarile din Balcanii de Vest, precum Macedonia, Muntenegru si Serbia.

"Sustin decizia Comisiei Europene prin care se concretizeaza angajamentul manifestat de ani de zile privind eliminarea vizelor pentru persoanele din regiunea Balcanilor de Vest. Insa consider ca cetatenii Republicii Moldova trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi privind libera circulatie in UE cat mai curand. Uniunea Europeana trebuie sa dezvolte, in continuare, politica usilor deschise fata de aceste tari, iar eliminarea vizelor este un pas important pe drumul integrarii europene a acestor popoare", a spus Elena Basescu, citata de Realitatea.net.

EBa a precizat si ca securitatea frontierelor trebuie sa fie in continuare o prioritate pentru institutiile europene
. "In completarea acestei decizii, care va duce la dezvoltarea oportunitatilor de afaceri transfrontaliere si a libertatii de circulatie a persoanelor, institutiile europene trebuie sa aiba in vedere programe culturale si educationale care sa faca cunoscute valorile europene in aceste tari. In acest context, asigurarea securitatii frontierelor si combaterea infractionalitatii internationale trebuie sa constituie, in continuare, o prioritate", a adaugat Elena Basescu.

Elenea Basescu este membru al Comisiei PE pentru probleme sociale si de munca si face parte din delegatia pentru relatia cu Israelul. In plus, este membru supleant al Comisiei pentru afaceri externe si al delegatiei pentru relatia cu SUA.

 

Urmariti aici interventia avuta de Elena Basescu in Parlamentul European:



Sursa video: Realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea