Social

#electricitate #scumpire #anre

Electricitatea se scumpeste cu 4,5% de la 1 aprilie

Factura la electricitate creste incepand cu vineri, 1 aprilie. Scumpirea cu 4,5% a fost stabilita de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei.

Banii colectati din cresterea facturii la energie electrica vor fi folositi la stimularea productiei de energie in unitati de cogenerare de inalta eficienta .

Consumatorii casnici vor plati cu 1,8 lei mai mult pentru 100kWh, consumul mediu lunar pe gospodarie in Romania. Momentan, pretul platit de populatie pentru 100kWh este de 40 lei.

Fondurile colectate in urma scumpirii vor fi folosite pentru investitii in unitati de productie in cogenerare de inalta eficienta, care consuma mai putine materii prime si emit mai putine noxe, potrivit Antena3.ro.

Cresterea contributiei pentru sprijinirea sectorului de cogenerare a fost stabilita de presedintele ANRE, Petru Lificiu, si intra in vigoare de la 1 aprilie.

Sumele stranse vor ajunge la producatorii de energie electrica si termica in intervalul 2011-2023 pentru a-i incuraja sa foloseasca tehnologiile noi de cogenerare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea