Social

#Abdelhamid Abaaoud

El este “creierul” atentatelor teroriste de la Paris!

Abdelhamid Abaaoud este principalul autor al atentatelor de vineri seara din capitala Frantei, scrie independent.co.uk. In varsta de 27 de ani, Abaaoud este liderul unei grupari jihadiste, dezmembrata in ianuarie la Verviers, estul Belgiei.

“Anchetatorii vad o legatura cu Verviers”, titreaza publicatia britanica, facand referire la o celula jihadista care se pregatea sa atace politisti si comisariate de politie si care a fost dezmembrata in ianuarie in Belgia la cateva zile dupa atacul de la sediul saptamanalului Charlie Hebdo de la Paris, scrie Agerpres.

Potrivit De Standaard, numele Ibrahim Abdeslam, care s-a aruncat in aer vineri noaptea pe bulevardul Voltaire din Paris, si Abdel Hamid Abaaoud, considerat comanditarul atentatelor proiectate de celula de la Verviers, apar in mai multe dosare penale de drept comun pentru fapte comise la Bruxelles in 2010 si 2011.

Cunoscut si sub pseudonimul Abu Omar al-Baljiki, Abdelhamid Abaaoud a aparut intr-o inregistrare video difuzata de Statul Islamic conducand un vehicul ce transporta cadavre mutilate catre o groapa comuna.

In luna iulie, la Bruxelles, el a fost condamnat, in contumacie, la 20 de ani de inchisoare intr-un proces privitor la filierele de recrutare a jihadistilor belgieni pentru a fi trimisi in Siria.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea