Social

#hosni mubarak #cairo #egipt #manifestatie

Egiptenii sarbatoresc in strada caderea regimului Mubarak

Egiptenii au iesit vineri in strada, in Piata Tahrir din Cairo, de data aceasta pentru a sarbatori in mod pasnic caderea regimului condus de presedintele Hosni Mubarak .

Potrivit spuselor jurnalistilor prezenti la fata locului, numarul cetatenilor prezenti la aceasta adunare este de aproximativ un milion.

"Este o sarbatoare, suntem foarte fericiti, Mubarak a plecat. Cred ca vom reveni in fiecare saptamana, in fiecare zi de vineri", a declarat un participant.

In piata inca mai sunt tancuri ale armatei. De asemenea, exista si un cordon de militari care controleaza accesul.

Pe de alta parte, in alta zona a orasului Cairo s-au strans aproximativ 200 de suporter ai lui Mubarak, potrivit ziare.com. Acestia protesteaza pasnic, fiind imbracati in negru, in contrast cu cei din Piata Tahrir, care s-au imbracat in alb.

Pe 11 februarie, presedintele Hosni Mubarak a predat puterea armatei. Anuntul a fost facut public de vicepresedintele Omar Suleiman , in cadrul unei interventii televizate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea