Social

#alcool #bauturi alcoolice # consum alcool #efect benefic alcool

Efectul benefic al consumului de alcool. Sigur nu te asteptai la asta!

Barbatii care consuma frecvent bauturi alcoolice au, culmea, parte de mai mult respect din partea celor din jur, in timp ce femeile par sa dobandeasca un statut social mai inalt, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii canadieni.

Tara Dumas, medic al Centrului pentru dependenta si sanatate mintala din Toronto, a analizat datele obtinute de la 357 de adulti. Participantii au fost rugati sa precizeze felul in care episoadele de "binge drinking" - obiceiul de a bea mult alcool la anumite ocazii, fara a consuma alcool in mod curent - au influentat parerile pe care le aveau despre prietenii lor.

"Pentru barbati, o frecventa ridicata a episoadelor de «binge drinking» a fost asociata cu o simpatie mai ridicata in randul celor din jur. Pentru femei, consumul general de alcool a fost asociat cu un statut social mai inalt", sustine Tara Dumas.

Cercetatorii canadieni au remarcat si ca, in timpul acelor episoade, participantii care puteau sa consume cele mai mari cantitati de alcool erau persoanele cu cel mai inalt statut social din intregul grup monitorizat.

"Binge drinking" este asociat cu multe probleme de sanatate, inclusiv cu cresterea riscului de producere a unor accidentari, intoxicatie acuta cu alcool, boli cu transmitere sexuala si sarcini nedorite.

Foto: utahpeoplespost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea