Social

#deficit #economie #tva

Efectele cresterii TVA la 24%: explozia preturilor si somaj

Cresterea TVA va conduce la majorarea preturilor in toate domeniile economiei, la scaderea puterii de cumparare , la inflatie si la cresterea somajului, potrivit oamenilor de afaceri si reprezentantilor patronatelor.

"Toate taxele care cresc trebuie suportate de cineva. Cine altcineva sa le suporte, daca nu consumatorul final? Cresterea TVA va avea ca efect majorarea preturilor si, implicit, scaderea vanzarilor, astfel ca va creste somajul", a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX Viorel Micula , proprietarul grupului de firme European Drinks. Dragos Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, crede ca majorarea TVA va face ca "toata lumea" sa aiba de suferit.

"Puterea de cumparare va scadea si economia nu se va mai revigora niciodata. Mai degraba s-ar aduna bani prin reducerea taxelor , si nu prin majorarea lor. Va fi o frana pentru incercarea de relansare si o noua lovitura data economiei", a adaugat Anastasiu.

 ( citeste continuarea in Realitatea.net )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea