Social

#educatori # invatatori #lege #sistem #posturi #cursuri universitare

Educatorii si invatatorii scapa de obligativitatea absolvirii studiilor universitare

Invatatorii si educatorii, obligati prin ordonanta de urgenta emisa de Guvern in decembrie 2012 sa detina diploma de absolvire a studiilor universitare cu licenta, isi vor pastra posturile, fara sa fie nevoiti indeplineasca aceasta conditie.


Ministerul Educatiei Nationale si sindicatele din invatamantul universitar au ajuns aseara la un acord privind modificarea Legii educatiei nationale, astfel incat aproape 40.000 de invatatori si educatori, care nu se mai regaseau in posturile prevazute de actul normativ, vor ramane in sistem.

Anuntul vine dupa ce la sfarsitul anului trecut Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta prin care conditiona ramanerea in sistem de invatamant a acestor cadre didactice.

"Educatorii si invatatorii incadrati in sistemul national de invatamant au dreptul sa isi continue activitatea in functiile didactice din invatamantul prescolar, respectiv invatamantul primar pe care le ocupa, cu conditia absolvirii studiilor universitare de licenta, in profilul postului, in cel mult sase ani de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta", se arata in articolul VI din OUG/2012.

Sursa foto: business-forum.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea