Social

#sulfina barbu #plastic #mediu #pungi #ecotaxa

Ecotaxa pe pungile de plastic ar putea fi suspendata

taxa ar putea fi suspendata pana in iunie 2010, a declarat astazi Sulfina Barbu . Conform declaratiei presedintelui Comisiei de administratie a Camerei deputatilor, taxa pe pungile de plastic ar putea fi suspendata pana la 1 ianuarie 2010 sau pana la 30 iunie 2010, data care va fi stabilita in urma discutiilor cu ministrul Mediului , Nicolae Nemirschi .

Fostul ministru Barbu a mentionat faptul ca in cadrul dezbaterii referitoare la ecotaxa, care a avut loc astazi, grupul de lucru din cadrul Comisiei de administratie a propus suspendarea taxei in functie de infiintarea unor laboratoare de testare a materialelor biodegradabile la nivel national sau la nivelul producatorilor, dupa cum noteaza Realitatea TV.

Barbu a precizat faptul ca o decizie finala va trebui luata impreuna cu Ministerul mediului si apoi la nivel de Executiv, care ar putea suspenda taxa printr-o ordonanta de urgenta. Discutiile cu ministrul mediului se vor desfasura in perioada 13-16 aprilie, atunci cand Nemirschi este invitat la Comisie, pentru discutii.

Sulfina Barbu a adaugat insa faptul ca aceasta suspendare nu va mai fi necesara in cazul in care ordonanta care instituie ecotaxa va fi aprobata intr-o forma corecta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea