Social

Economie la energia termica de 40%

In locuintele izolate termic va fi mai cald cu cel putin patru grade. Facturile la intretinere vor scadea cu 40%, iar pretul locuintei va creste cu cel putin 15%.

Programul de reabilitare termica va permite locatarilor sa aiba o cladire cu un mai mare confort termic , izolata mai bine. In plus, retehnologizarea termica a cladirilor va aduce o economie la consumul de energie termica de 20-35%, in functie de tipul constructiei si metoda de reabilitare utilizata, spune Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari publice. Aceste date sint confirmate de analizele specialistilor Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei.

Potrivit acestora, prin masurile de izolare termica (termoizolarea peretilor, planseului podului si reabilitarea timplariei exterioare), in functie de tehnologia utilizata, se pot inregistra economii de energie de pina la 40%. In conformitate cu studiile efectuate pina in prezent, prin actiunea de reabilitare termica a locuintelor, pe linga cresterea gradului de confort termic in locuinte, se reduc consumurile de combustibili utilizati in acest scop, dar are loc si o reducere a facturilor energetice pe care populatia le are de platit, este parerea specialistilor Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei.

Energie risipita

Cu citeva mii de euro, vor fi economisite sume mult mai mari, intrucit in Romania se consuma de trei ori mai mult agent termic decit este necesar. Marile pierderi energetice se inregistreaza in locuintele comune. Astfel, daca pierderile de energie termica pe retea sint de 22,5%, cele de la nivelul blocurilor ajung la 38-48%. Din acest motiv, primele care vor trebui reabilitate sint locuintele multietajate, a precizat Adriean Videanu, primarul general al Capitalei. Lucrarile de reabilitare termica a cladirilor vor avea ca rezultat cresterea temperaturii cu patru grade in locuinte, potrivit studiilor specialistilor asociatiilor de proprietari.

Pretul locuintei creste cu cel putin 15%

Un alt avantaj al reabilitarii, care ar putea convinge proprietarii sa investeasca una-doua mii de euro, este cresterea valorii locuintei. O investitie de 2% intr-o locuinta duce la cresterea valorii apartamentului pe piata cu 10-15%. Acum investitia va fi la nivelul intregii cladiri, deci majorarea va fi chiar mai mare, a spus Mihai Mereuta, presedintele Ligii Asociatiei de Proprietari Habitat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea