Social

# eclipsa de luna #aer liber

Eclipsa de luna, urmarita in aer liber de mii de romani

Eclipsa de luna a fost urmarita de mii de oameni in Romania, in noaptea dintre 15 si 16 iunie 2011. Eclipsa totala de luna a fost una dintre cele mai lungi vizibile in tara noastra de la inceputul secolului.

Eclipsa de luna a inceput la ora 21:22, iar eclipsa totala de luna a fost vizibila incepand cu ora 22:22, cand luna a putut fi vazuta intr-o culoare rosiatica.

Punctul maxim a fost atins de eclipsa de luna intre orele 23:12 si 00:03, apoi eclipsa s-a incheiat complet la ora 2:02, cand luna a iesit complet din conul de umbra a Pamantului.

Mii de romani si-au petrecut noaptea in aer liber, admirand eclipsa de luna.

Membrii Societatii Astronomice Romane de Meteori au organizat un punct de vizionare in Dambovita, dar romanii stransi la Observatorul Astronomic din Bucuresti nu au putut vedea fenomenul din cauza ploii si norilor.

"Este o eclipsa a carei durata a totalitatii este foarte mare, de o ora si 40 de minute, ceea ce o situeaza printre cele mai lungi eclipse totale din secolul 21, vizibila din Romania", a explicat presedintele SARM, Valentin Grigore, citat de Realitatea.net.

In Romania, urmatoarea eclipsa totala de luna va fi vizila abia in anul 2015.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea