Social

#fenomen astronomic rar #super luna #eclipsa # eclipsa de luna

Eclipsa de Luna si Super Luna in aceeasi noapte. Afla cand!

In noaptea de duminica spre luni, 27 spre 28 septembrie, vom avea parte de un fenomen astronomic foarte rar, care nu a mai avut loc de 32 de ani si pe care nu il vom mai vedea nici in urmatorii 18! Este vorba despre o eclipsa de Luna, dar si Super Luna, care vor putea fi vizibile cu ochiul liber.

Duminica spre luni, se va produce o eclipsa totala de Luna, vizibila partial din toata tara.

Eclipsa incepe la ora 3:11 (28 septembrie), are maximul la ora 5:47 si se termina pentru noi in jurul orei de 7:16. Cea mai spectaculoasa parte a unei eclipse totale este perioada de cand Luna intra in umbra Pamantului si pana cand iese din umbra. In cazul acestei eclipse primul moment va veni la ora 4:06, dar al doilea va fi pierdut pentru ca Luna apune.

Luna va sta complet in umbra Pamantului intre 5:10 si 6:23, momentul de maxim find ora 5:47. Este perioada cand discul selenar va capata o culoare rosiatica (mai deschisa sau mai inchisa in functie de gradul de opacitate al atmosferei terestre).

Super Luna este fenomenul in care Luna plina se afla in cel mai apropiat de Pamant punct din orbita sa eliptica, iar diametrul pare cu pana la 14% mai mare decat de obicei.

Sursa foto: tivity.es

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea