Social

#luna plina #7 august #eclipsa #luna # eclipsa de luna # fenomen astronomic

Eclipsa de Luna si Luna Plina in aceasta seara! Cum ne afecteaza aceste fenomene astronimice

In noaptea de luni spre marti va avea loc o eclipsa partiala de Luna, vizibila si in Romania timp de doua ore. In plus, tot in aceeasta zi este si Luna Plina.

Fenomenul va incepe la ora 18:49. Luna va intra in penumbra pamantului la ora 20:22, cand rasare dinspre orizontul est – sud-est. Din acestr moment, eclipsa va putea fi vazuta si din Romania. Punctul maxim va fi la ora 21:20, cand partea de jos a discului selenar va capata o culoare portocalie-rosiatica. Eclipsa se va incheia la ora 23:51.

Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucuresti va fi deschis intre orele 21:00 si miezul noptii. Cei care merg la observator pentru a vedea eclipsa de luna mai bine, vor putea observa si planetele Jupiter si Saturn.

Cum ne afecteaza Luna Plina si eclipsa de Luna

Eclipsa de luna ne afecteaza ritmul biologic. Multe persoane trec in, aceasta perioada, prin multe schimbari si stari contradictorii si au o stare generala de somnolenta.

Inainte de Luna Plina, multe persoane se simt mai obosite decat in mod normal, si experimenteaza stari de nemultumire si dezamagire. Altele pot deveni irascibile si au tendinta de a dramatiza si de a intra in polemici cu apropiatii. Totul va reveni la normal in momentul in care Luna Plina intra in descrestere.

Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea