Social

#achizitionare anvelope iarna #anvelope iarna #promotii anvelope iarna

Echipeaza-ti masina cu anvelope iarna pentru a circula in siguranta in sezonul rece

Ne aflam la mijlocul toamnei, iar temperaturile din termometre scad pe zi ce trece. A mai ramas putin pana la primul inghet, prin urmare, este momentul sa te gandesti serios la schimbarea anvelopelor de vara cu anvelope iarna.

Este important sa stii ca in sezonul rece pericolele la care te expui, in lipsa unor anvelope iarna sunt uriase. Temperaturile scazute, poleiu, ghetusul si zapada cresc exponential riscul de derapaj si acceident. In lipsa unor anvelope speciale, iti poti pune atat propria viata in pericol cat si pe a celor dragi sau a celorlalti participanti la trafic.

Este important sa stii ca anvelopele de iarna sunt realizate dintr-un material special, aderent, care impiedica masina sa derapeze in conditiii de iarna (polei, ghetus si zapada). Anvelopele de iarna sunt fabricate dintr-un material mai moale decat cel de vara si au profiluri care ajuta la o buna aderenta, dar si la mentinerea controlului volanului. Astfel, in caz de franare brusca, riscul unui accident se diminueaza considerabil daca masina este dotata cu anvelope de iarna.   

Cand trebuie sa faci trecerea la anvelope iarna  195 65 R15

Codul Rutier nu prevede o data fixa la care se poate face trecerea la anvelope de iarna. Totul tine de conditiile meteo. Insa, daca iarna vine mai devreme si te ia prin surprindere, risti sa iei amenzi uriase.

Prin urmare, trebuie sa tii minte ca masina trebuie sa fie echiata corespunzator inainte de a da primul inghet. Cum nu exista o data fixa cand se intampla acest lucru, este important sa te pregatesti din timp.

Experii in domeniu recomanda ca trecerea la anvelope iarna sa se faca in momentul in care temperaturile minime scad constant la 10-7 grade Celsius. De asemenea, inceputil lunii octombrie este perfect pentru a face trecerea la anvelope de iarna. Dupa mijlocul lunii, vremea se pate schimba brusc, oricand, iar iarna isi poate face simtita prezenta. Prin urmare este esential sa fii mereu pregatit. 

Cand ai nevoie de un set nou de anvelope iarna 185 65 R15

Exista anumite momente in viata oricarui sofer in care trebuie sa achizitioneze un set complet de anvelope iarna pentru masina sa. Astfel, daca ai o masina noua si a venit echipata cu anvelope de vara, este important sa achizitionezi un set de anvelope iarna pentru a putea circula in conditii de siguranta. De asemenea, soferii mai au nevoie de un set nou de anvelope iarna in momentul in care anvelopele pe care le detii sunt vechi si s-au uzat. Anelopele uzate nu iti mai ofera protectia necesara in trafic. Momentul in care anvelopele se uzeaza difera in functie de cat de mult circuli cu masina. Anvelopele pot rezista timp de 3-4 ani sau daca sunt utilizate intens, dar pot avea si o perioada de viata de 6-7 ani, daca folosesti masina foarte rar.

Cum poti achizitiona anvelopele potrivite pentru masina ta

Este important sa stii ca alegerea anvelopelor de iarna nu este deloc dificila. Trebuie sa stii seria acestora pentru a fi sigur ca se potrivesc masinii tale.

Seria anvelopelor este trecuta atat in cartea masinii cat si pe anvelopele actuale. Aceasta este de tipul anvelope iarna 205 55 R16, unde 205 reprezinta latimea exprimata in milimetri, 55 reprezinta inaltimea (exprimata in procent din latime), iar R16 este diametrul interior al anvelopei.

De asemenea, trebuie sa ai grija ca anvelopele de iarna sa aiba inscriptionate unul dintre urmatoarele simboluri: "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S" si un fulg de zapada. Literele M si S vin de la cuvintele englezesti “mud” care inseamna “noroi” si “snow” care inseamna “zapada”.

De unde poti cumpara anvelope ieftine 

Cand vine vorba despre achizitionarea unui set nou de anvelope, toata lumea cauta promotii cauciucuri iarna. Din fericire, pe internet poti gasi o gama larga de oferta anvelope iarna, astfel incat poti gasi anvelopele potrivite pentru masina ta la preturi avantajoase. In plus, daca alegi sa cumperi anvelope online, acestea vor fi livrate la tine acasa, astfel incat nu va trebui sa consumi timp inutil alergand prin magazine.  

Prin urmare, daca esti un cautarea unui set de anvelope ieftine iarna, le gasesti pe site-urile de reduceri.

Surse foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea