Social

#obama #echipa prezidentiala #numiri

Echipa Obama anunta noi numiri in administratia prezidentiala

Anturajul presedintelui ales al Statelor Unite, Barack Obama, a anuntat duminica noi numiri destinate sa completeze administratia de la Casa Alba, dupa preluarea functiei, in 20 ianuarie.

Pete Rouse, care a lucrat mai multi ani in Congres, a fost numit consilier cu rang inalt, in timp ce Mona Sutphen si Jim Messina sunt secretari generali adjuncti, relateaza AFP.

Sutphen este o fosta functionara a Departamentului de Stat, in timp ce Messina a fost asistent in Congres. Pe de alta parte, Obama a parasit oficial duminica functia de senator de Illinois, in care fusese ales in 2004.

Intr-un comnunicat, viitorul presedinte a adus un omagiu "populatiei din Illinois" si s-a plasat pe urmele presedintelui Abraham Lincoln , care a parasit ca si el statul pentru a deveni presedinte, in 1861. Citandu-l pe fostul presedinte care, in perioada Razboiului de secesiune, si-a exprimat speranta ca "totul va fi bine", Obama a declarat: "Cu ajutorul vostru si cu ajutorul si sacrificiul tuturor americanilor care vor schimbarea si se pregatesc pentru ea, am incredere ca totul va fi intr-adevar bine".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea