Social

#fc timisoara #marian iancu #frf #poli timisoara

Echipa lui Marian Iancu ar putea primi inapoi cele 6 puncte penalizare

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) amana decizia in cazul depunctarii clubului FC Timisoara . Forul de arbitraj va anunta daca ii returneaza sau nu cele sase puncte echipei timisorene intr-una din zilele urmatoare. Cele sase puncte se constituie intr-unul dintre aspectele conflictuale dintre Marian Ianu, patronul Timisoarei si conducerea Federatiei Romane de Fotbal(FRF). Daca ar primi inapoi cele sase puncte, Timisoara ar ajunge in fruntea clasamentului, alaturi de Dinamo.

Marian Iancu s-a declarat multumit de faptul ca timisorenii au avut sansa de a se apara in fata tribunalului, adaugand ca spera sa isi recupereze cele sase puncte cu care au fost penalizati.  

La sedinta TAS nu a fost prezent nici un reprezentant al Federatiei Romane de Fotbal, cea care a pus in aplicare decizia Federatiei Internationale de Fotbal de a penaliza Timisoara cu 6 puncte.

Scandalul in urma caruia FC Timisoara a fost penalizata cu 6 puncte a pornit de la faptul ca Poli Timisoara, club patronat de Claudio Zambon in liga a 4-a, si-a disputat palmaresul si culorile cu FC Timisoara, club condus de Marian Iancu. In 2008, Tribunalul Sportiv i-a dat violetul si palmaresul lui Zambon, iar FC Timisoara a fost nevoita sa schimbe culoarea echipamentului.

Culoarea adoptata de echipa lui Iancu a fost movul, in timp ce Poli avea drept culoare violetul. Acest lucru i-a facut pe oficialii FIFA sa pedepseasca FC Timisoara cu 6 puncte, decizie care a fost aplicata la nivel local de FRF. Aceasta decizie este una dintre cele care au iscat scandalul dintre Marian Iancu si Federatia Romana, implicit Mircea Sandu, in urma caruia Marian Iancu a fost amendat de mai multe ori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea