Social

#echinoctiu de primavara #semnificatie

Echinoctiul de primavara: cand are loc si ce semnifica

Pe 20 martie, la ora 18:57, are loc echinoctiul de primavara, momentul in care durata zilei este egala cu cea a noptii. Inegalitatea duratei zilei si a noptii este determinata de diferenta dintre miscarea Soarelui pe bolta cereasca si miscarea reala a Pamantului.

"Pe sfera cereasca, Soarele parcurge in decurs de un an un cerc mare numit ecliptica (ce marcheaza de fapt planul orbitei Pamantului), care face cu ecuatorul ceresc un unghi de 23° 27'", au declarat reprezentantii Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu din Capitala, potrivit Romania TV.

Soarele va trece din emisfera australa in cea boreala si va ajunge intr-un punct numit punct vernal. In acest moment, indiferent despre ce latitudine am vorbi, ziua este egala cu noaptea.

In emisfera sudica, ziua de 20 martie marcheaza fenomenul opus, cel al echinoctiului de toamna. Totodata, la aceasta data, in emisfera nordica incepe lunga zi polara, iar in emisfera sudica, noaptea polara, fiecare durand cate 6 luni.

Incepand cu ziua de 21 martie, durata zilelor va fi mai lunga decat cea a noptilor, pana la data de 21 iunie cand va fi cea mai lunga zi si cea mai scurta noapte din an, fenomen denumit solstitiul de vara.

Sursa foto: descopera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea