Social

#inceput primavara #primavara #echinoctiul de primavara 2017 #echinoctiu

Echinoctiul de primavara 2017. 4 sfaturi pentru un nou inceput

 De astazi incepe primavara astronomica! Luni, 20 martie 2017, la ora 12:29, va avea loc echinoctiul de primavara.

Inca din cele mai vechi timpuri, in ziua echinoctiului de primavara, oamenii aveau o tendinta naturala de a se curata de toate energiile negative pe care le-au acumulat in anotimpurile “moarte”.

“Toamna si iarna avem o predispozitie mai mare catre stari de depresie si anxietate, care genereaza diverse atitudini negative sau dizarmonioase cu propria persoana sau cu cei din jur. in anotimpurile reci, oamenii tind sa se distanteze unii de altii, iar ziua de azi poate fi fructificata prin a ne reapropia energetic de cei din jur. Este momentul in care ne desprindem de energiile negative si putem sa le imbratisam pe cele pozitive, care sunt emanante de natura. Este ziua in care putem cere iertare celor carora le-am gresit si o putem lua de la capat”, declara profesorul Dana Tupa, fondatorul PURNA Yoga Academy – prima scoala de yoga din Romania acreditata de Yoga Alliance International USA.

Cum  putem petrece ziua echinoctiului de primavara:

  1. Curatenie. “Fie ca este vorba de o curatenie fizica, in casa, lucruri sau idei, aceasta activitate este excelenta pentru purificare, pana la nivel de subconstient. Aruncarea lucrurilor vechi sau donarea celor pe care nu le mai folosim, reasezarea mobilei in casa, curatarea si purificarea ei, sunt binevenite”, afirma Dana Tupa.
  2. Dedicarea intregii zile pentru cresterea spirituala sau personala. “Intrucat insasi momentul astrologic este congruent cu cresterea zilei, a luminii solare si a vietii, putem folosi acest nou inceput pentru a ne redescoperi si a ne redefini. Putem aborda meditatia asupra sensului vietii, a descoperirii de sine, a cautarilor profund spirituale. Aceste tehnici ne vor putea ajuta sa descoperim care au fost energiile daunatoare ce ne-au tinut in loc si cum le putem inlocui cu alte energii pe care natura le emana”, explica profesorul de yoga.
  3. Invatam lucruri noi. “Exista multe persoane care isi dau seama ca unele lucruri pe care le-au facut pana acum nu li se potrivesc. Sunt foarte multi oameni care la inceputul primaverii se redescopera, isi dau seama au nevoie sa isi schimbe locul de munca, simt o chemare interioara pentru sport, sunt dispusi sa isi schimbe meniul alimentar, isi redescopera hobby-uri demult uitate sau simt nevoia de a cunoaste oameni noi. Toate aceste porniri sunt pur naturale, nu este nimic in neregula ca in prima zi de primavara astronomica sa ne dorim sa invatam lucruri noi”, spune Dana Tupa.
  4. Ne vindecam corpul si spiritul. Profesorul de yoga declara ca in aceasta zi speciala, natura ne va oferi tot suportul de a ne vindeca spiritul si corpul. Vom invata cum sa le folosim pentru a respinge energiile negative, ne vom schimba atitudinea fata de sanatate, fata de viata, fata de corpul nostru, fata de stres, fata de frica, fata de boala.

Sursa foto: maxpixel

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea