Social

#scoala #studii #universitate #bacalaureat #bac #examen

Ecaterina Andronescu propune ca Bacul sa se dea in universitati

Sugestia are drept scop eliminarea suspiciunii de frauda si ar putea fi pusa in practica din anul 2009.
Examenul de bacalaureat ar putea fi sustinut dupa tipul testului grila, cu profesori universitari , a propus joi Ecaterina Andronescu , rectorul Universitatii Politehnice Bucuresti (UPB) si presedintele Consiliului Rectorilor din Romania. Andronescu a precizat ca, impreuna cu mai multi rectori care au fost de acord cu aceasta propunere, printre care si cel al Universitatii Bucuresti, Ioan Panzaru, va trimite o adresa Ministerului Educatiei prin care va solicita sustinerea in universitati a examenului.


„Bacalaureatul a fost fraudat in mai multe locuri si noua ni se cere sa organizam la toate facultatile concurs de admitere. Pentru a evita fraudele, bacalaureatul poate fi sustinut in universitati.
Acestea au camine si cantine si pot oferi toate conditiile de cazare si masa pentru cei care vor sustine examenul. Fiecare absolvent de liceu poate sustine bacalaureatul la universitatea din cel mai apropiat centru universitar “, a explicat Andronescu.

Ca structura, Bacul s-ar putea simplifica de la sapte materii la doar trei, proba de limba romana, de limba straina si cea specifica profilului. „Propun ca liceul sa fie specializat mai mult, iar numarul de testari sa se reduca la trei si sa fie exigente“, spune rectorul UPB. Mai mult, daca judetul nu este centru universitar, Ecaterina Andronescu propune ca elevii sa mearga in cea mai apropiata universitate. De exemplu, Vrancea nu are universitate, dar elevii pot merge la Bacau sau chiar in Bucuresti, pentru ca universitatile au suficiente locuri in camine. „In toata tara sunt aproximativ 120.000 de locuri de cazare pentru studenti, dar nu toti elevii vor pleca din casele lor“, spune Ecaterina Andronescu.

Reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca ei sunt deschisi la propuneri constructive si bune pentru sistemul de invatamant. Insa „asteptam sa ne fie trimisa oficial propunerea, apoi noi o vom analiza daca poate fi implementata in sistem“, spune Mihaela Suciu, purtatorul de cuvant al MECT.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea