Social

#autostrada bucuresti-constanta #autostrada bucuresti pitesti #taxa #taxa autostrada

E oficial! Vom plati taxa pe autostrada

Tranzitarea Autostrazilor Bucuresti-Pitesti si Bucuresti-Constanta nu va mai fi gratuita. Din 2016, toti soferii vor fi obligati sa achite o taxa, a anuntat general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri, Narcis Neaga.

Acesta nu a precizat insa si care va fi valoarea birului cu pricina, insa a anuntat ca acesta va fi impus abia dupa ce soselele de mare viteza vor fi reparate. "Avand in vedere ca durata de reabilitare a celor doua autostrazi este estimata la un an, in niciun caz optiunea privind introducerea sau nu a sistemului de taxare nu se va lua in discutie nici in acest an, nici in 2015", a spus Neaga.

Potrivit expertilor, taxa ar urma sa se incadreze intre 3 si 5 euro pe suta de kilometri parcursi. Directorul general al companiei a mentionat ca in prezent nicio autostrada din Romania nu poate fi finantata doar din taxe, tinand cont de trafic.

In prezent, exista un singur sistem de taxare, pe Autostrada Soarelui, la Fetesti.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea