Social

#sarlatani #atentionare #mail #politia romana #hackeri #date personale #virusi

E-mail din "partea Politiei"! Nu deschide! Este trimis de hackeri

Cea mai noua pacaleala pusa la cale de hackeri pentur a insela persoanele de buna credinta reprezinta un mail trimis “din partea Politiei Romane”.

E-mailul are insemnele Politiei Romane si contine fisiere inserate cu un potential periculos pentru cei care le acceseaza.In plus este scris intr-o romana indoielnica. De exemplu, “Compliment”, este forma de salut, in loc de “Buna ziua!”.

“Mentionam ca aceasta nu reprezinta o activitate procedurala legala prin care o persoana este invitata la sediul unei unitati de politie pentru a da relatii cu privire la o ancheta penala”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtator de cuvant al Politiei Romane.

Utilizatorul vizat este, in continuare invitat sa acceseze asa-zise documente ce ar contine informatii, iar mesajul este semnat, la final, cu numele sefului Politiei Romane, chestorul Liviu Vasilescu.

Politia Romana trage un semnal de alarma asuprafaptului ca aceste e-mail-uri sunt false. S-a demarat o ancheta pentru a prinde persoanele care se afla in spatele acestor mesaje.

Expertii in securitate cibernetica ne sfatuiesc sa fim precauti si sa nu accesam astfel de mesaje pentru ca riscam sa ne infectam dispozitivele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea