Social

E bine sa mancam carne?

E bogata in zinc , fier si proteine, dar mareste colesterolul si riscul de cancer . Carnea este cea mai buna sursa de proteine si fier, dar si un aliment despre care se spune ca ar avea legatura cu aparitia cancerului. Specialistii consultati de publicatia „The Independent” au trasat beneficiile, dar si dezavantajele consumului de carne. Intareste sistemul imunitar Copiii si adolescentii (mai ales fetele) sunt diagnosticati adesea cu deficit de zinc. Jumatate dintre adolescente au carente ale acestui mineral. Unele cercetari au aratat ca persoanele care consuma carne rosie mai putin de doua ori pe saptamana pot avea deficit de zinc, un mineral important pentru sanatatea pielii si pentru sistemul imunitar. In special in sezonul rece, suplimentarea alimentatiei cu zinc poate preveni racelile si alte infectii. In afara de carnea rosie, care este cea mai bogata in zinc, alte surse sunt stridiile, laptele si lintea. Previne anemiile Carnea rosie este o buna sursa de fier, fiind foarte eficienta in prevenirea anemiilor. Aproape un sfert dintre femeile aflate la menstruatie au carente de fier. Carnea este mai bogata in fier decat alte alimente, iar corpul absoarbe si transforma aceasta substanta mai bine decat din surse precum legumele. (continuarea in Evenimentul Zilei )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea